De barbierstoel: een onmisbaar element

In een herenkapsalon is een barbierstoel – ook bekend als heren kappersstoel, barberstoel of barberchair – echt onmisbaar. De barbierstoel geeft je klant een comfortabele plek om geknipt en geschoren te worden én is fijn om mee te werken voor jou als kapper. Daarnaast is dit type kappersstoel er bij uitstek een met veel uitstraling; het kan een bepalende factor zijn in de look en uitstraling van een barbiershop. Nu is een barbierstoel weer net wat anders dan een algemene kappersstoel; je kunt ze niet allemaal over een kam scheren! Lees verder voor wat handvaten in je zoektocht.

barbierstoel

Barbierstoel, perfect voor heren kapsalons

Iedere kappersstoel is geschikt om in te knippen, maar een barbierstoel is uitgerust met extra functionaliteiten waardoor hij ‘geknipt’ is om klanten te kunnen scheren; de rugsteun kan naar achteren worden geklapt en de neksteun is verstelbaar. Zo kan de klant comfortabel zitten en liggen terwijl de barbier perfect zijn werk kan uitvoeren. Voor een herenkapper is een barbierstoel nu eenmaal onmisbaar.

De juiste barbierstoel kiezen

Een nieuwe barbierstoel moet ook de nieuwe aanwinst zijn voor de kapperszaak. Wat vind jij belangrijk? Waar je aan kunt denken:

  • Bepaal jouw look and feel

Barbier stoelen zijn de meest bepalende factor voor een kapsalon. Jouw klanten zien ze direct bij binnenkomst en zitten er in. Zorg daarom ervoor dat de barbierstoel past bij wat jij als barbershop wilt uitstralen. Voor de “moderne” herenkapsalon kies je natuurlijk een andere stoel dan voor een retro ingerichte barbiershop. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat je een bepaalde kleurenthema in jouw kapsalon wilt doorvoeren.

  • Budget VS kwaliteit

Natuurlijk wil je de beste kappersstoel voor jouw klanten, maar dat hoeft niet per se de duurste te zijn. Er zijn diverse uitvoeringen, met bijvoorbeeld leer of juist kunstleer. De functionaliteiten en het design kunnen erg verschillen. Communiceer altijd goed jouw budget, zodat je een goed advies kan krijgen wat bij jouw past.

Goed om te weten: de herenkapperstoelen op onze website zijn makkelijk te sorteren op prijs.

  • Ga zelf eens in de kappersstoel zitten!

Op papier kunnen de stoelen perfect zijn, maar net als bij schoenen is het toch het best om eerst in jouw barbierstoel te gaan zitten. Breng eens een bezoek aan onze showroom. Daar kan je ze testen, voelen, zien en ruiken.

  • Functionaliteiten die bij jou passen

Als je hier een beeld bij hebt, kun je gaan kijken naar de meer specifieke functionaliteiten. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de rugleuning van de barbierstoel met een hydraulische pomp werkt of wil je dat liever manueel doen? Een bezoek aan onze showroom om uit te proberen wat voor jou prettig werkt, wordt aangeraden!

barbierstoel

Online assortiment

Veel van onze barbierstoelen staan in ons online assortiment

Meer mogelijkheden als klant

Benieuwd naar onze competitieve prijzen of wil je direct een barbierstoel kopen?

Schrijf je dan in als klant en krijg toegang tot ons volledige aanbod.

Showroom bezoeken

Kom je liever kijken? In onze salonruimte van 150m2 zijn al onze barbierstoelen te bekijken.

Ideaal om inspiratie op te doen voor jouw zaak!

0
X