Kappersinventaris: de inrichting van jouw kapsalon

De sfeer en de uitstraling van je kapsalon zijn van groot belang. Alles draait om de beleving van je klant: als die goed is, kun je er ook op rekenen dat mensen terug komen. Vandaar ook dat je als eigenaar van een kapsalon veel aandacht moet besteden aan het interieur en de meubels. Natuurlijk zijn er trends waar je als kapper op moet letten: meegaan met je tijd is een pré. Maar hoe geef je jouw salon een hippe uitstraling – en hoe zorg je dat vasthoudt?

Cachet Royal loopt altijd voorop met de laatste trends op het gebied van de kappersinventaris. Op deze pagina vind je een aantal leuke ideeën voor je kapsalon. Onze in-house interieurstyliste Jessica, expert op dit gebied, heeft een paar goede tips om je kapsalon te voorzien van inventaris. En ben je benieuwd naar de laatste trends op dit gebied? Kijk dan vooral verder.

De inrichting van je salon up to date houden

Trends volgen elkaar in razend tempo op – zeker in de kapperswereld. Het kan dan ook moeilijk zijn om als eigenaar van een kapsalon iedere keer op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Niemand weet dat beter dan de in-house interieurstyliste van Cachet Royal, Jessica. Zij signaleert steeds vaker dat het interieur van de kapperssalons en de kappersinventaris gedateerd raken. “De veranderingen gaan zo snel: een hedendaagse kapsalon moet om de vijf jaar in een nieuw jasje gestoken worden! In het hogere segment gebeurt dat al; maar de gemiddelde kleine salon doet soms wel 15 jaar met dezelfde inrichting, voordat er iets vernieuwd wordt.”

Zonde, vindt Jessica, want het is helemaal niet nodig dat veel bedrijven achter de laatste mode aanlopen. Natuurlijk is het realiseren van een nieuwe kappersinventaris een redelijk grote uitgave. De investering is duidelijk het grootste knelpunt: voor veel kappers lijkt het opnieuw inrichten van de kapsalon niet rendabel. Het opnieuw inrichten van de salon, het vernieuwen van een kappersinventaris: alleen als het nodig is natuurlijk! Maar wie het slim aanpakt, kan een nieuwe inrichting verzorgen voor een kleine prijs. Daarmee wordt het ook voor kleinere salons, met een klein budget, toch doenlijk om veel te bereiken. Door creatief om te springen met de mogelijkheden kunnen hele kleine veranderingen al voor een grote verandering in de sfeer en uitstraling zorgen.

“Een hedendaagse kappersinventaris moet om de vijf jaar in een nieuw jasje gestoken worden!”
Jessica

In-House interieurstyliste, Cachet Royal

Ontdek slimme manieren om de inventaris van je kapsalon te vernieuwen

Hoe zorg je dat jouw kapperszaak een nieuwe uitstraling en sfeer krijgt – zonder daar al teveel in te investeren in een nieuwe kappersinventaris, en zonder daar al teveel tijd en moeite aan kwijt te zijn? Wat is de beste manier om een hippe en frisse uitstraling te realiseren, ongeacht je budget?

Cachet Royal heeft een aantal goede tips voor je op een rij gezet!

 • Kies altijd een eenvoudige stijl als basis van je inrichting.
  Dan kan je makkelijk variëren op dat basisthema!
 • Een paar grote aandachtstrekkers, zoals een lamp of schilderij, geven focus aan je inrichting.
  Bijkomend voordeel: door één object te vernieuwen, creëer je een geheel nieuwe sfeer en stijl!
 • Vooruit denken over je inrichting is van groot belang. Investeren in je kapsaloninventaris doe je met het oog op de toekomst.
  Werken met losse elementen kan je bijvoorbeeld veel kosten besparen, doordat het vervangen of vernieuwen eenvoudiger wordt.
 • Breng kleur in je kapsaloninrichting! Dat doet wonderen voor de sfeer.
  Dat kan zo eenvoudig zijn als het schilderen van een muur in een andere kleur.

De nieuwste en hipste trends in de kapperswereld

Wat is hip en happening in de wereld van de kapsalons? Hieronder lees je de nieuwste trends bij Cachet Royal.

Minimalistische inrichtingen

Grote, open ruimtes met weinig versiering, en grote, strakke meubels: dat is op dit moment een grote trend in bij kapsalons. De kappersspullen worden zoveel mogelijk in grote wandkasten opgeborgen, waardoor een klein aantal trendy blikvangers – de nieuwste kappersproducten, een leuk beeld of een designlamp – de ruimte krijgen om te stralen. Een cleane look is professioneel én handig wat het knippen betreft. Extra voordeel: het legt de aandacht op de kappersproducten die je graag aan de klant wilt laten zien!

Verdeel de salon in zones

Door de kapsalon onder te verdelen in verschillende zones, geef je je klanten het gevoel dat zij bij een expert in de stoel zitten. Een zone voor knippen, een zone voor wassen, een voor beautybehandelingen; daarmee maak je de kappersbeleving spannend en afwisselend.

Een opdeling in zones is ook een makkelijke manier om je kapsaloninrichting vorm te geven. Iedere zone krijgt een andere look en uitstraling, met als rode draad de complete meubilairsets – wastafels, kaptafels en stoelen – die bij elkaar passen. Dat geeft de inrichting van je kapsalon focus, en maakt die toch afwisselend.

De klassieke kapper: een vintage-look

Barbers zijn ontzettend hip. Veel mannenkappers profileren zich op dit moment als een klassieke en stoere barber, die teruggrijpt op sferen uit de vorige eeuw. Overigens kunnen ook damessalons dit gevoel prima terug laten komen in hun inrichting!

Bij Cachet Royal hebben we een ruim assortiment voor een vintage kappersinventaris. Daarmee geef je jouw kapsalon een echte barber-uitstraling. De barbershop is helemaal af met stoere en robuuste kappersmaterialen en barberproducten. Laat je door ons adviseren!

Kom langs bij Cachet Royal

Voor iedere kapsalon is een goede inventaris en interieur essentieel. Laat je klanten zich op hun gemak voelen, en maak jezelf het werken makkelijk met een goede kappersinventaris, en met de juiste kappersspullen! De juiste producten en de juiste beleving zorgt voor klantbinding en maakt de sfeer van je salon compleet.

Zit je met de handen in het haar omdat je geen idee hebt hoe je jouw kapsalon moet inrichten? Of wil je inspiratie opdoen en in gesprek met een expert? Dan kun je langskomen in de showroom van Cachet Royal. Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden, en we denken met je mee wat het beste bij jouw kapsalon past. Het is zelfs mogelijk om een digitaal ontwerp te laten maken van jouw kapsalon, zodat je een alvast kunt zien hoe jouw nieuwe inrichting er uit zal komen te zien.

Meld je aan om alle prijzen te bekijken!

0
X