Kapsaloninrichting: zo richt je je salon in!

De sfeer en de uitstraling van je kapsalon zijn van essentieel belang voor jouw kapsalon. Alles draait om de beleving van je klant: als die goed is, kun je er ook op rekenen dat mensen terug komen. Vandaar ook dat je als eigenaar van een kapsalon veel aandacht moet besteden aan het interieur en de meubels. En natuurlijk is de inrichting van kapsalons ook trendgevoelig: je moet steeds blijven meegaan met je tijd. Hoe zorg je ervoor dat jouw kapsalon een frisse en professionele uitstraling krijgt – en houdt? Voor de laatste trends op dit gebied ben bij Cachet Royal aan het juiste adres. Hier lees je alles over het vernieuwen en verfrissen van je kapsaloninrichting: onze in-house interieurstyliste Jessica geeft je een aantal slimme tips om je kapsalon in te richten, en we bespreken de laatste trends op dit gebied.

Hoe houd je de inrichting van je kapsalon up to date?

In de kapperswereld volgen de trends elkaar in razend tempo af. Als eigenaar van je kapsalon kan het behoorlijk lastig zijn om steeds met de laatste ontwikkelingen mee te blijven gaan. Vraag dat maar aan onze in-house interieurstyliste, Jessica. Zij ziet steeds vaker dat vooral kleinere kapsalons achterlopen met het vernieuwen van hun inrichting. “Eigenlijk zou een kapsalon van nu elke 5 à 7 jaar in een nieuw jasje gestoken moeten worden. Bij het hogere segment zie je dit al gebeuren, maar de gemiddelde salon doet zo’n 10 tot 12 jaar met dezelfde inrichting.”

Het grootste knelpunt bij het vernieuwen van de kapsaloninrichting is dan ook de investering. Veel kappers vinden het opnieuw inrichten van de kapsalon een veel te grote kostenpost. Opnieuw verbouwen van de ruimte, het vervangen van het kappersmeubilair: dat doe je alleen als het echt nodig is. Toch hoeft het realiseren van een nieuwe inrichting niet zo’n grote drempel te zijn. Ook voor kleinere kapsalons is het mogelijk om met een klein budget een hoop te bereiken. Wie een beetje creatief omspringt met de ruimte, kan met kleine veranderingen in de inrichting een geheel nieuwe sfeer neerzetten.

Eigenlijk zou een kapsalon van nu elke 5 à 7 jaar in een nieuw jasje gestoken moeten worden!
Jessica

In-House interieurstyliste, Cachet Royal

Slimme tips voor de inrichting van je kapsalon

Hoe ga je nou om met de inrichting van je kapsalon?
En hoe zorg je ervoor dat je op een makkelijke manier en zonder al teveel kosten toch een hippe en frisse uitstraling krijgt?

Wij hebben daarvoor een aantal slimme tips:

  • Kies een neutrale en rustige basis voor de stijl van je kapsalon.
    Op die manier kan je makkelijk variëren en bouwen op hetzelfde basisthema.
  • Richt je kapsalon in rond een paar grote aandachtstrekkers, zoals een grote lamp of een schilderij.
    Dan kun je door één object te vernieuwen een geheel nieuwe sfeer neerzetten.
  • Denk altijd vooruit als je investeert in de kapsaloninrichting.
    Zorg bijvoorbeeld dat je werkt met veel losse elementen. Dat kan je later veel kosten besparen.
  • Werk met kleuren. Iets eenvoudigs als een muur in een andere kleur schilderen kan al wonderen doen voor de uitstraling van je kapsalon.

Trends in de kapperswereld

Wat is er hip in de kapperswereld? Hieronder lees je de laatste trends.

Denk “big & clean”

Open ruimtes met grote meubelen: dat is een trend die je op het moment veel terug ziet. Gebruik grote kasten om zoveel mogelijk spullen uit het zicht op te bergen. Dat geeft blikvangers zoals trendy nieuwe kappersproducten en hippe materialen en tools de ruimte om te stralen. Een open en cleane look is niet alleen professioneel, maar ook handig. Leg de aandacht op de producten die je graag wilt laten zien en verkopen!

Creëer zones

Creëer verschillende zones in je kapsalon, bijvoorbeeld voor knippen, voor wassen en voor beauty-behandelingen. Op die manier geef je de klant het idee dat hij onder handen genomen wordt door een expert, en maak je de kappersbeleving afwisselend. Zones kun je creëren door de ruimte onder te verdelen, en iedere hoek een iets andere look te geven dan de rest. Kies qua meubilair voor complete sets (wastafels, kaptafels, stoelen) die met elkaar matchen, zodat de verschillende zones wel met elkaar in verbinding blijven staan.

De vintage barber-look

De vintage barber-look is ongekend populair op het moment. Het is dé manier om je als mannenkapper te profileren: ga voor een stoere kappersbeleving, die aansluit bij de mode van nu. Maar ook als damessalon kun je dit gevoel laten terug komen. Cachet Royal biedt een ruim assortiment stoelen en meubilair met een vintage look, met verschillende kleuren en materialen. Je maakt de barbershop helemaal af met stoere en robuuste kappersmaterialen en barber-producten. Laat je vooral door ons adviseren!

Kom kijken bij Cachet Royal

Een goede kapsaloninrichting is erg belangrijk voor je zaak. Zorg ervoor dat de klant zich op zijn gemak voelt en de juiste producten ziet, en hij wil alleen al voor de fijne ervaring en
beleving terugkomen. Zit je met de handen in het haar, en heb je geen idee wat je met deze trends aan moet? Of weet je niet zo goed wat er bij je kapsalon past?

Kom dan kijken in onze showroom. Daar kun je je laten adviseren door de salonmeubilair-specialisten van Cachet Royal. Wij kunnen zelfs een digitaal ontwerp maken van jouw salon, zodat je een goed beeld krijgt van jouw nieuwe inrichting.

Meld je aan om alle prijzen te bekijken!

0
X