Tips voor het kiezen van een merk en/of product voor je salon

Tips voor het kiezen van een merk en/of product voor je salon

aug 3, 2018

Er komt veel kijken bij het beginnen van een eigen salon. Nadat je het plan hebt opgezet, is het ook zeer belangrijk om na te gaan denken over de producten en merken die je gaat gebruiken.

Eindeloos veel merken
De merken aan haarproducten zijn talrijk en juist daarom is het lastig een goede, weloverwogen keuze te maken die bij jou en je salon past. Hoe begin je aan deze zoektocht? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Laat je inspireren en adviseren in onze showroom!

200 vierkante meter in Zoeterwoude waar je alles kan zien, voelen en uitproberen. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00
Na 17:00 op afspraak, zaterdag en zondag op afspraak.

Welke producten heb je nodig?

Welke behandelingen ga je aanbieden in je salon, en wat denk je hier voor nodig te hebben? Noteer dit voor je zelf. Denk hierbij aan shampoos, maskers, haarverzorgingsproducten, haarstyling dames, haarstyling heren, gezichtsverzorging, haarkleuring, beauty enz.

Waar moet het product aan voldoen?

Welke eisen stel je voor jezelf? Hierbij kun je denken aan de geur, de kleur, de verpakking, de ingrediënten (moet het biologisch zijn? ), de prijs en ga zo maar door. Wat past bij jou en jouw salon? Waar sta je voor, en welk product past daar goed bij? Welk merk past bij jou?

Wat zijn de verwachtingen van je doelgroep?

Wat verwacht de doelgroep van je salon en welke producten passen hierbij? Vraag eens rond, vragen staat vrij!

Wat is je budget?

Niet geheel onbelangrijk: welke prijzen ga je hanteren en welke producten passen daarbij?

Zet het op papier

Deze vragen zijn je basis, iets waar je altijd op kunt terugvallen zodat je makkelijker kunt selecteren. Zet alles daarom duidelijk voor jezelf op papier.  Nu kunnen we aan de slag. Je zult zien dat veel merken of producten waarschijnlijk al af vallen.

Bezoek een vakbeurs (of meerdere!)

Ter inspiratie is het zeker een aanrader om een vakbeurs te bezoeken.
Een dag rondstruinen op een vakbeurs is de ideale kans om kennis te maken met nieuwe producten en contact te leggen met de leverancier. Producten die jouw interesse hebben gewekt kun je op je lijst noteren – wie weet kun je een sample aan vragen, zodat je de producten kunt uitproberen.

Netwerken en onderhandelen

Zorg dat je alles te weten komt over het product dat je interesse heeft gewekt. Doe wat extra online onderzoek als dat nodig is en leg vervolgens contact met de verkoopmanager, of ga langs bij de groothandelr. Wat heeft het merk jou te bieden? Kunnen jullie een mooie deal sluiten?

Zorg dat je je goed verdiept in een merk en je goed voorbereidt, zodat je gerichte vragen kunt stellen over het product.  Met de informatie die je van tevoren opzoekt kun je straks weloverwogen keuzes maken.

Onthoud wel: overhaast je beslissingen niet en laat je niet overvallen door mooie aanbiedingen!

Keuzes maken

Je hebt inmiddels onderzoek gedaan naar verschillende merken en/of producten. Sommige producten heb je direct van het lijstje gestreept, andere heb je misschien getest.

Pak nu je vragenlijstje erbij en ga elk product en/of merk langs. Voldoet het product aan alle kritische vragen en eisen? Luister ook naar je gevoel: is dit een product of merk dat bij je past? Neem een beslissing en ga de uitdaging aan. Succes!

Wij helpen je graag met jouw keuzes. Maak anders eens een afspraak!

Let’s make great experiences together

0
X